Massage

Door Jeroen van Vuuren

Als kind had ik hoofdpijn. Elke dag. In het ziekenhuis zocht men op allerlei manieren en er werd niets gevonden.
Ik was gezond en toch had ik hoofdpijn. Dat duurde tot ik 26 werd. Toen bleek dat mijn schouders gespannen waren waardoor mijn hoofd zeer deed. Eenmaal de oorzaak achterhaald was de hoofdpijn snel verdwenen. Daar wilde ik meer van weten.
Ik leerde op de Hogeschool hoe ik moest masseren en pas dat sinds 2001 in mijn praktijk toe.

De basis van mijn massages is de klassieke westerse massage. De verschillende technieken zorgen er voor dat de huid, bindweefsels en spieren los gemaakt worden. Zo verbetert de doorbloeding en de weerstand, zijn de weefsels beter in staat hun afvalstoffen kwijt te raken en wordt verbindweefseling en stijfheid tegen gegaan. Ik pas het op een dusdanige manier toe dat het ontspannend werkt maar ook stevig voelt.

Shiatsu. In de Traditionele Chinese Geneeswijze gaat men uit van energiebanen, de meridianen. Dat is een praktische aanvulling op de klassieke westerse zienswijze. Tijdens de massage kom ik langs allerlei drukpunten/acupunctuurpunten die ik meeneem in de behandeling.

Guasha. Is een vorm van de Traditionele Chinese Geneeswijze waarbij met een jade steen geschraapt wordt over de meridianen.
Artikel: Guasha, een oude volkstherapie uit China.
Website: www.MeiHan-Guasha.nl